Porsche Speedster recreation

Specificaties

Prijs€ 64.500,–
Tellerstand41.537 mijl
Bouwjaar02 1969
Aantal geproduceerd3000+
StatusBeschikbaar
Motor4 cilinder boxer
Vermogen50 pK
Motor inhoud1600 cc
TransmissieHandgeschakeld
Opmerkingen
ChassisCabriolet
Kleur exterieurWit
Kleur interieurBeige
Wielen15 inch staal verchroomd
Chassisnummer

Porsche Speedster recreation

De Porsche 356 Speedster werd in 1954 geïntroduceerd nadat Max Hoffman, de Amerikaanse importeur van het Duitse merk, kansen zag voor een goedkopere, spartaanse open sportauto op basis van de succesvolle 356. Porsche introduceerde daarop de 356 Speedster, zoals veel legendarische modellen uit de geschiedenis van Porsche leidde de “kunst van het weglaten” tot één van de meest begeerlijke modellen uit de autogeschiedenis.

Deze Porsche 356 Vintage Speedster is een recreatie van het origineel, het betreft een exemplaar die gebouwd is door het gerenommeerde Amerikaanse bedrijf Vintage Speedsters die inmiddels meer dan 3.300 exemplaren van de Speedster heeft afgeleverd.

Deze Speedster beschikt onderhuids over een verkort chassis van een VW Kever uit 1962. Daar is een stalen subframe op gemonteerd waardoor de auto over een zeer hoge mate van stijfheid beschikt. 90% van de Speedster recreaties zijn dan ook afkomstig van deze Amerikaanse bouwer, ingegeven door de hoge bouwkwaliteit.

De meesten aangeboden Speedsters beschikken over een 1.600cc luchtgekoelde motor, Door de optionele dubbele sportuitlaat produceert deze Speedster een indrukwekkend geluid dat de liefhebber als muziek in de oren zal klinken. Qua stopkracht hoeft de bestuurder zich ook geen zorgen te maken aangezien dit exemplaar beschikt over de optionele schijfremmen aan de voorzijde.

De body van de Speedster is uitgevoerd in polyester. Omdat de laklaag het oordeel van de perfectionist niet kon doorstaan werd besloten voor aflevering de body van een nieuwe laklaag te voorzien in 5404 Elfenbein Weiss, een originele Porsche kleur.

De body is als nieuw en volledig schadevrij. De aangebrachte goudkleurige belettering en emblemen zijn de originele exemplaren uit de schappen van Porsche. Tevens is hij voorzien van de aluminium sier, en dorpellijsten. De stoffen cabrioletkap en bijpassende opzetramen zijn eveneens uitgevoerd in crème en ogen alsof deze nooit gebruikt zijn.

Het interieur is bekleed in een schitterende crème kleur die uitstekend complementeert met de witte lak. De kuipstoelen houden u perfect op uw plaats en zijn bekleed met kunstleer. Het houten Nardi stuurwiel met originele Porsche claxon knop en het minimalistische dashboard doen in geen enkel opzicht vermoeden dat je in een replica zit.

Kortom, een prachtige Porsche 356 Speedster recreation in een zeer smaakvolle kleurstelling, uitzonderlijk hoge kwaliteit en voorzien van aantrekkelijke opties die niet onder doet voor een nieuw exemplaar.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.