Mercedes 170B Hotrod

Specificaties

Prijs€ 57.500,–
Tellerstand7660 km
Bouwjaar07 1952
Aantal geproduceerd
StatusBeschikbaar
MotorRover V8
Vermogen185 pK
Motor inhoud3900 cc
TransmissieAutomaat
Opmerkingen
ChassisSaloon
Kleur exterieurBruin metallic
Kleur interieurRood
Wielen15 inch lichtmetaal
Chassisnummer

Mercedes 170 B Hotrod

Deze keer hebben we weer iets speciaals in de aanbieding, Een Mercedes 170B als hotrod. Die zien we niet elke dag. Afkomstig uit 1952 werd deze Mercedes in de jaren tachtig het onderwerp van een uitgebreide restauratie en grondige verbouwing van de motor en de techniek.

Het dak werd gechopped, de spatborden verbreed, en de originele motor werd vervangen door een Rover V8, gekoppeld aan een automatische versnellingsbak.

Rijden in deze hotrod is een ware belevenis, even ongestoord tanken is er niet bij want iedereen wil er alles van weten. De auto heeft een hoge fun factor! De V8 produceert een mooie diepe roffel en het schakelen, remmen, en sturen gaat verassend gemakkelijk.

De auto is gebouwd door Dirk Vergauwe en Hugo Vervliet, de laatste destijds in de rol van voorzitter van de Belgian Streetcruisers Association en zodoende een bekende verschijning in de wereld van de hotrods en custom cars. De keuze voor de Mercedes is verassend te noemen omdat het bouwen van een hotrod als deze veelal gebeurde met een Amerikaanse auto als basis. Bij de auto komt een uitgebreid dossier met foto’s van de restauratie en de ombouw, evenals zeer veel artikelen en magazines waarin deze auto tentoon is gesteld.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.