Austin Healey 100/4 BN1

Specificaties

Prijs€ 139.500,–
Kilometerstand559 mijl
Bouwjaar2 1954
Aantal geproduceerd
StatusBeschikbaar
Motor4 cilinder
Vermogen
Motornummer
Motor inhoud2600 cc
TransmissieHandgeschakeld
ChassisCabriolet
Kleur exterieurGroen
Kleur interieurBruin leder
Wielen15 inch Dunlop lichtmetaal
Chassisnummer

Austin Healey 100/4 BN1

“Best of the best”, dat is toch wel de term die deze Healey het beste omschrijft. Wij zijn er trots op om u deze auto namens de eigenaar te mogen aanbieden. Volledig door ons gerestaureerd en tot aan het laatste detail aangepast en ge-upgradet.

Toen wij een aantal jaar geleden een Jaguar E-Type uit Australië kochten was deze Healey part of the deal. Na binnenkomst werd de auto opgemerkt door een goede relatie van ons, welke besloot hem aan te schaffen en geheel door ons te laten restaureren. Maar dat moest niet zomaar gebeuren; de wens was om er iets speciaals van te maken. Na demontage en ontlakken en ontroesten van de body is hij geheel geplaatwerkt waarbij veel aandacht werd besteed aan de passingen. In dit statium is ook de pedalenbox verlengd, de bovenste draagarmen verstelbaar gemaakt, en de LeMans vuldop aangebracht. Ook de sparing voor het reservewiel werd vergroot om de bredere Dunlop wielen te kunnen plaatsen. De wielranden werden hier eveneens op aangepast en ook de accu vond een andere plaats. Aansluitend werd de body gestraald, in epoxy gespoten en na strak maken afgespoten in zeer mooi donker groen met blanke lak.

Ondertussen werd door Van Giersbergen in Silvolde een top motor gebouwd. Gebaseerd op een 100 M, inclusief aluminiumkop, grotere carburateurs met coldairbox en verder alle mogelijke upgrades. Door hun werd ook de aangeschafte vijfversnellingsbak achter de motor pas gemaakt. De achteras en stuurwielinrichting zijn van een BN2 en zijn compleet nieuw. Ook remmen en schokdempers werden aangepast. De auto werd aansluitend door ons geheel met nieuwe delen opgebouwd.

Als laatste kwam het interieur aan de beurt. Hiervoor werd gekozen voor Peter van Egmond, één van Nederlands topbekleders. De kleur “Old Saddle” bruin contrasteert zeer mooi bij het donker groen en voor het “weather gear” werd voor Sonnenland gekozen.

Dit is slechts een korte omschrijving van hetgeen er allemaal aan deze auto is gedaan. Op verzoek is er voor serieuze belangstellenden een uitgebreid dossier met rekeningen en foto’s beschikbaar. Wij willen de auto en restauratie het liefst zelf aan u uitleggen tijdens een bezoek aan ons bedrijf en u deze unieke Healey presenteren.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.