Alfa Romeo 2000 touring spider

Specificaties

Prijsโ‚ฌ 99.500,–
Tellerstand92528 mijl
Bouwjaar6 1960
Aantal geproduceerd3443
StatusBeschikbaar
Motor4 cilinder
Vermogen113 pk
Motor inhoud2 liter
TransmissieHandgeschakeld
Opmerkingen
ChassisCabriolet
Kleur exterieurZilvergrijs metallic
Kleur interieurRood
Wielen15 inch stalen velgen
Chassisnummer

Alfa Romeo 2000 touring spider

In 1957 debuteerde de Alfa Romeo 2000 als berlinetta op de autosalon in Turijn, een jaar later gevolgd door de Spider. Voor de gelegenheid nu eens niet ontworpen door Pinin farina maar afkomstig van de Milanese carrosseriebouwer Touring. Het was een regelrecht stijlicoon wat in productie zou blijven tot 1962, en is tot op de dag van vandaag nog altijd een bijzondere verschijning! In totaal werden er 3443 exemplaren gebouwd.

De auto die wij u namens de eigenaar mogen aanbieden werd door hem begin jaren 90 aangeschaft bij de firma Stolze in de Lier. Destijds was de auto in een witte kleur gespoten en had behoefte aan een restauratie. Hij was afkomstig uit Amerika. Ook zat de originele fabrieks hardtop er nog bij wat een fraai en zeldzaam accessoire is op dit model. Gestart werd met een omvangrijke restauratie welke grotendeels door de eigenaar werd begeleid. Van deze werkzaamheden werd een leuk fotoalbum bijgehouden waarin goed is te zien dat de werkzaamheden netjes en compleet zijn uitgevoerd. Recent is de auto nog bij de firma Steutel voorzien van een set Weber carburateurs en afgesteld. Voor de kleur werd gekozen voor een mooi fris zilvergrijs ( argenta auteuil ) waarbij een contrasterend bordeaux rood interieur werd gemonteerd. De zwarte mohair softtop maakt het geheel af.

De restauratie duurde uiteindelijk bijna 10 jaar waarna kon worden begonnen met het genieten. Dit jaar werd besloten dat het tijd was om de auto over te dragen aan een nieuwe eigenaar, een job die wij graag uitvoeren.

Ik ben geรฏnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.