Porsche 993 Carrera 4S

Specificaties

Prijs€ 139.000,–
Tellerstand144.600 km
Bouwjaar03 1996
Aantal geproduceerd
StatusBeschikbaar
Motor6 cilinder boxer
Vermogen285 pK
Motor inhoud3.6 liter
TransmissieHandgeschakeld
Opmerkingen
ChassisCoupé
Kleur exterieurZwart metallic
Kleur interieurZwart leder
Wielen18 inch fuchs
Chassisnummer

Porsche 993 Carrera 4S

Door veel Porsche liefhebbers bestempeld als de mooiste, de 993 Carrera 4S coupe. Sowieso doet de luchtgekoelde boxermotor achterin de 911 de harten sneller kloppen, en de 993 is de laatste variant waarin deze motor werd gebruikt alvorens men overstapte op waterkoeling. Vanaf 1994 leverbaar, en opgeboord tot 3.6 liter zorgde dit voor flinke prestaties. De sprint van 0-100 km/h duurt slechts 5.3 seconden, de topsnelheid ligt op 270 km/h, en dankzij de zwaardere remmen van de turbo staat hij vanaf 100 km/h in 2.6 seconden weer stil. Ook de body werd grotendeels overgenomen van de turbo, echter zonder de enorme turbo achterspoiler. Door de minder harde afstemming van het onderstel is de 4S uitermate geschikt als reisgenoot en zelfs voor dagelijks gebruik. De vierwielaandrijving zorgt voor een zeer neutraal weggedrag en een betere voorspelbaarheid in de regen.

Deze zwarte coupe met zwart lederen interieur werd nieuw geleverd in Duitsland, kwam daarna naar Nederland en werd 15 jaar geleden naar België verkocht waar hij steeds dezelfde eigenaar had. Dit jaar kwam de Porsche uiteindelijk weer in Nederlandse handen terecht en heeft momenteel ook een Nederlandse registratie. Deze kleurencombinatie behoort tot de meest gewilde en zorgt ervoor dat de brede lijnen van de auto nog beter tot zijn recht komen. Ook het feit dat de auto handgeschakeld is mag een pluspunt worden genoemd.

De algehele staat van de auto is prachtig te noemen met slechts minimale gebruikssporen. Ook de onderhoudshistorie is geheel compleet aanwezig Een 993 in deze configuratie is een echt collectors item geworden. Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze showroom om hem in het echt te komen bekijken.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.