Porsche 968 Cabriolet

Specificaties

Prijs€ 21.500,–
Kilometerstand228500 km
Bouwjaar08-1992
Aantal geproduceerd4389
StatusBeschikbaar
Motor4 cilinder
Vermogen240 Pk
Motornummer
Motor inhoud3000
Transmissie6 versnellingen handgeschakeld
ChassisCabriolet
Kleur exterieurAmazon green metallic
Kleur interieurGrijs leder
Wielen17 inch lichtmetaal
Chassisnummer

Porsche 968 cabriolet

Hoewel je bij Porsche direct aan de 911 denkt is er een alternatief dat je zeker niet over mag slaan. Het gaat dan om de 968, de opvolger van de beroemde 944. Deze 944 werd in 1982 geïntroduceerd en bleef tot 1991 voor zeer behoorlijke verkoopaantallen zorgen. De cabriolet versie verscheen pas in 1989 en de 968 is een doorontwikkelde versie hiervan. Oorspronkelijk had Porsche de intentie om de auto 944 S3 te noemen, maar omdat zoveel delen nieuw ontwikkeld waren besloot men om dit aan te passen naar 968.
De productie werd verplaatst van de Audi fabriek waar de 924 en 944 werden gemaakt, naar porsche’s eigen fabriek in Zuffenhausen.
Naast een aangepaste styling werd ook de motor vergroot naar drie liter, en kwam er een zesversnellingsbak.
In de vier jaar dat de 968 werd gemaakt zijn er totaal 12776 gebouwd, waarvan slechts 4389 cabriolets. Dat maakt het tot een interessante auto met een zekere verzamelaarswaarde.

De auto die wij hier aanbieden is zo’n cabriolet, afkomstig uit 1992,en met een bijzondere kleurcombinatie. Amazon green metallic met grijs leder en een zwarte softtop. Deze kleurencombi staat hem geweldig.
De auto is voorzien van een uitgebreide historie met het complete pakket onderhouds-, en instructieboekjes. Ook zijn er vele rekeningen aanwezig waardoor de historie terug gaat tot aan de afleverdatum en facturen tot 1999.
De auto staat grotendeels nog in zijn eerste lak, slechts de voorkant is om cosmetische redenen een keer gespoten. ook het interieur is in keurige originele conditie met slechts minimale sporen van gebruik.
De laatste eigenaar heeft hem reeds lange tijd in bezit en dankzij de goede staat van onderhoud rijdt de auto perfect.
Het is een prima en zeer betrouwbare compagnon voor mensen die houden van het maken van mooie reizen en ( toer )ritten afgewisseld met een fraai stuk autobahn. Heerlijk als cabriolet, en bij minder fraaie weersomstandigheden comfortabel met gesloten dak. Deze softtop is elektrisch bediend en in 2017 vernieuwd. Ook de airconditioning is een zeer welkome optie.

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze showroom en een uitgebreide proefrit.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Metallic lak

Airco

Centrale vergrendeling

Elektrische spiegels

Elektrische portierruiten

Elektrische cabriokap

Elektrische stoelen

Leder interieur

Lichtmetalen velgen

Airbag

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.