Porsche 356 Speedster recreation

Specificaties

Prijs
Kilometerstand14972 km
Bouwjaar2 1962
Aantal geproduceerdOngeveer 3300
StatusVerkocht
Motor4 cilinder boxer
Vermogen90 pk
Motornummer
Motor inhoud1915 cc
TransmissieHandgeschakeld
ChassisSpeedster
Kleur exterieurWit
Kleur interieurBeige
Wielen15 inch staal verchroomd
Chassisnummer

Porsche 356 Speedster recreation

De Porsche 356 Speedster werd in 1954 geintroduceerd nadat Max Hofmann, de Amerikaanse importeur van het Duitse merk, kansen zag voor een goedkopere, spartaanse open sportauto op basis van de succesvolle 356. Porsche introduceerde daarop de 356 Speedster. Zoals veel legendarische modellen uit de geschiedenis van Porsche leidde de “kunst van het weglaten” tot één van de meest begeerlijke modellen uit de autogeschiedenis.

Deze Porsche 356 Vintage Speedster is een recreatie van het origineel. Het betreft een exemplaar dat gebouwd is door het gerenommeerde Amerikaanse bedrijf Vintage Speedsters die inmiddels meer dan 3.300 exemplaren van de Speedster heeft afgeleverd.

Het was Lammertink Classics, onderdeel van Porsche Centrum Twente, die deze Speedster naar Nederland haalde en, beter nog, de auto uitvoerig naliep en waar nodig verbeteringen doorvoerde. In 2011 registreerde Porsche Center Enter deze Speedster als demonstratiemodel. Inmiddels geeft de teller een nog altijd zeer bescheiden 14900 km aan. De auto verkeert werkelijk in bijna nieuwstaat en behoort met zekerheid tot de absolute top als het gaat om recreaties van dit icoon.

Deze Speedster beschikt onderhuids over een verkort chassis van een VW Kever uit 1962. Daar is een stalen subframe op gemonteerd waardoor de auto over een zeer hoge mate van stijfheid beschikt. De meeste aangeboden Speedsters beschikken over een 1.600 cc luchtgekoelde motor, maar dit exemplaar is voorzien van een sterkere 1.915 cc luchtgekoelde motor met dubbele carburateurs die ongeveer 90 pk levert. Deze pittige motor is gekoppeld aan een 3:88 versnellingsbak. Door de optionele dubbele sportuitlaat produceert deze Speedster een indrukwekkend geluid dat de liefhebber als muziek in de oren zal klinken. Qua stopkracht hoeft de bestuurder zich ook geen zorgen te maken aangezien dit exemplaar beschikt over de optionele schijfremmen aan de voorzijde.

De body van de Speedster is uitgevoerd in polyester. Omdat de laklaag het oordeel van de perfectionist niet kon doorstaan werd besloten voor aflevering de body van een nieuwe laklaag te voorzien in 5404 Elfenbein Weiss, een originele Porsche kleur. De body is als nieuw en volledig schadevrij. De aangebracht goudkleurige belettering en emblemen zijn de originele exemplaren uit de schappen van Porsche, inclusief het eigentijdse Reuter logo. Het zijn de details die deze Speedster zo aantrekkelijk maken. Zo werd deze afgeleverd met speciale “white wall” banden, Carrera vuldop in de motorkap, luxe blauwe kentekenplaten en aluminium sier- en dorpellijsten.

Het interieur is bekleed in een schitterende crème kleur die uitstekend complementeert met de witte lak. De kuipstoelen houden u perfect op uw plaats en zijn bekleed met kunstleer. Het houten Nardi stuurwiel met originele Porsche claxon knop en het minimalistische dashboard doen in geen enkel opzicht vermoeden dat je in een recreatie zit.

Kortom een prachtige Porsche 356 Speedster recreation in een zeer smaakvolle kleurstelling, uitzonderlijk hoge kwaliteit en voorzien van aantrekkelijk opties die niet onder doet voor een nieuw exemplaar. Qua rijden is het een waar genot door de sterkere motor en schijfremmen. U bent van harte welkom in onze showroom om deze Speedster te komen bekijken.
Momenteel voorzien van een Belgisch O-kenteken, maar registratie is ook in Nederland mogelijk omdat hij daar al eerder een kenteken heeft gehad.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.