Mercedes 300S cabriolet

Specificaties

Prijsโ‚ฌ 385.000,–
Tellerstand39.413 km
Bouwjaar1953
Aantal geproduceerd203
StatusBeschikbaar
Motor6 cilinder
Vermogen115 pK
Motor inhoud3.0 liter
TransmissieHandgeschakeld
Opmerkingen
ChassisCabriolet
Kleur exterieurWit
Kleur interieurBordeaux leder
Wielen15 inch staal met velgdoppen
Chassisnummer188.010.00169/53

Mercedes 300S cabriolet

De Mercedes-Benz 300 S, duurder dan de 300 SL en bijna het dubbele van de prijs van het hedendaagse topmodel Cadillac, was een van de meest exclusieve auto’s ter wereld. Het is ook van historisch belang als een van Mercedes-Benzโ€™ eerste geheel nieuwe ontwerpen uit het naoorlogse tijdperk, dat in de herfst van 1951 debuteerde. het betekende een terugkeer naar de traditie van het merk om hoogwaardige luxe auto’s van de beste kwaliteit te bouwen.

Elegant vormgegeven op de vooroorlogse manier en toch technologisch helemaal up-to-date, werd de 300 S gebouwd volgens de compromisloze kwaliteitsnormen van de firma uit Stuttgart. Het was onvermijdelijk dat de productie beperkt was: tussen 1951 en 1958 verlieten slechts 760 exemplaren van de 300 S/Sc (560/200) de fabriek, waarvan slechts 203/49 300 S/Sc cabriolets waren. Het bezit van zoโ€™n exclusieve auto was noodzakelijkerwijs beperkt tot een paar rijken, onder wie filmsterren Cary Grant en Gary Cooper, en de Aga Khan. Deze auto’s zijn in nieuwstaat onbetaalbaar, hebben een toegewijde aanhang en vertegenwoordigen, omdat ze veel zeldzamer zijn dan zowel de 300 SL Gullwing als de Roadster, een potentieel gezonde investering en bieden hun gelukkige eigenaren ook plezierig autorijden in weergaloze stijl.

Deze Mercedes-Benz 300 S Cabriolet werd te koop aangeboden door de familie van wijlen Afonso Henriques da Fonseca de Azeredo Malheiro, een prominente Portugese diplomaat. Afonso Malheiro werd geboren in Cambres (Lamego, Portugal) op 9 november 1927. Hij studeerde af in de rechten aan de Universiteit van Lissabon, trad in diplomatieke dienst en bekleedde functies in verschillende landen over de hele wereld, waaronder Singapore (1962); Boston, VS (1965), waar hij Portugese consul was; Wenen, Oostenrijk (1971), waar hij adviseur was van de Portugese ambassade; en bij de Portugese ambassade in Boedapest, Hongarije (1976). Hij was ook de Portugese ambassadeur in Montevideo, Uruguay van 1984 tot 1989.

De ambassadeur kocht de Mercedes op 27 oktober 1967 van een vriend in Portugal, waarvan de vriend de eerste eigenaar was. Helaas zit er weinig documentatie bij de auto, bestaande uit een onderhoudsrekening; enkele letters in het Portugees; Portugese registratiepapieren; en wat een schatting of een factuur voor restauratiewerkzaamheden lijkt te zijn. Wat de bezochte evenementen betreft, werd de Mercedes in januari 2006 tentoongesteld tijdens de opening van de nieuwe Mercedes-Benz Portugal-dealer in Sintra. Foto’s van dat evenement staan in ons bestand.
Het unieke aan deze auto is dat hij, behoudens een respray, geheel in originele staat verkeert. Het interieur heeft een prachtig unieke patina en is geheel compleet. Evenals alle tellers en meters in het dashboard, waarin zich ook nog de originele becker Nurburg radio bevind. Het biedt de nieuwe eigenaar de mogelijkheid om de auto te behouden in de originele rijdende staat. De motor is recent bij ons geheel gereviseerd, inclusief koppeling, en het hele koelsysteem inclusief nieuwe radiateur en kachel radiateurs vervangen. Een andere optie is de auto geheel restaureren tot concoursstaat, de keuze is aan u!

Ik ben geรฏnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.