Lotus Elan S4 SE roadster

Specificaties

Prijs
Kilometerstand37474 km
Bouwjaar3 1970
Aantal geproduceerd2976
StatusVerkocht
Motor4 cilinder
Vermogen120 Pk
MotornummerL22402
Motor inhoud1600 cc
TransmissieHandgeschakeld
ChassisCabriolet
Kleur exterieurGeel
Kleur interieurZwart leder
Wielen13 inch Minilite lichtmetaal
Chassisnummer7003 07 0078 G

Lotus Elan S4 SE roadster

In maart 1970 rolde deze Lotus Elan van de produktielijn in het Engelse Hethel. Chassisnummer 0078G was oorspronkelijk een zogenaamde drophead coupé voor de UK markt. In 1989 werd hij aangeschaft door de huidige eigenaar, welke hem restaureerde van 1990-1993.

Het chassis werd vervangen door een door de fabriek geleverd gegalvaniseerd nieuw chassis. Motor, versnellingsbak en differentieel werden gereviseerd en zaken als kabelboom, tellers, schakelaars etc. werden vervangen. De auto had nog zijn originele motor met de correcte rode klepdeksels en de ingeslagen H tussen de bougiekabels, wat verwijst naar de hoge compressie cilinderkop.

In 2014 was de Lotus nogmaals aan de beurt voor groot onderhoud. De motor werd opgefrist met nieuwe zuigers en een verbeterde ontsteking, dynamo en starmotor werden geplaatst. Ook werd hij voorzien van verstelbare draagarmen, Minilite velgen en veren en dempers van specialist Tony Thompson. Dit is duidelijk een Elan zoals er niet veel van op de markt zijn! In zeer hoge mate origineel, matching numbers en colours, perfect rijdend, voorzien van een uitgebreid dossier sinds 1989 en met een sterke motor getuige de 120 pk die deze op de testbank bij Beek Racing produceerde.

Voor een liefhebber is deze Lotus Elan niet te weerstaan. Wij nodigen u graag uit om kennis te komen maken en hem eens aan de tand te voelen.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.