Jaguar XK150 3.8 FHC automaat

Specificaties

Prijs
Kilometerstand93427 mijl
Bouwjaar1960
Aantal geproduceerd
StatusVerkocht
Motor6 cilinder
Vermogen
Motornummer
Motor inhoud3400 cc
TransmissieAutomaat
ChassisCoupé
Kleur exterieurDonkerblauw
Kleur interieurRood leder
Wielen16 inch chrome spaakwielen
Chassisnummer

Jaguar XK150 FHC 3.8 automaat

Zeven jaar geleden ontvingen wij het verzoek om voor een klant een Jaguar XK150 coupé te leveren en vervolgens body-off te restaureren tot concoursstaat. Specifiek verzoek was dat het een automaat moest zijn. Na een relatief korte zoektocht vonden wij een zeer geschikte kandidaat. Een 1960 3.8 liter met originele Borg Warner automaat en een body in perfecte conditie. Wij zijn begonnen met het geheel demonteren van body en chassis waarna we beide delen hebben ontlakt. Het chassis is gestraald en vervolgens in grondlak en satijnglans zwart gepoedercoat. De body is door Autobeitserij Groningen voorzien van een koud verzink (ktl) behandeling. Opvallend was dat, behoudens wat roest onder de toplights, geen spoor van roestvorming op de body zat! De body is vervolgens professioneel strak gemaakt, met uitgebreid aandacht voor de pasnaden, en afgespoten in chique donkerblauw.

Nu, 7 jaar later is de gehele body nog in exact dezelfde conditie als toen. Het chassis is opgebouwd uit uitsluitend nieuwe delen en alle componenten zijn verzinkt of gepoedercoat. De motor onderging een totale revisie, evenals de versnellingsbak. Na het samenstellen van de body en chassis is de gehele auto vervolgens met de grootst mogelijke zorg door ons afgemonteerd. Ook hier is weer gebruik gemaakt van uitsluitend nieuwe of totaal gereviseerde onderdelen. Het interieur werd toevertrouwd aan Nederlands beste stoffeerder die er vervolgens een waar meesterstuk van heeft gemaakt. Gedurende het gehele proces zijn talloze opties/upgrades gemonteerd zoals EZ powersteering, Coopercraft remmen, kuipstoelen met lende steun, wortelnoten dashboard, Moto-lita stuur, aluminium radiateur, wisselstroomdynamo etc. etc. Van de gehele restauratie is een compleet dossier aanwezig met foto’s en rekeningen van alle werkzaamheden. Zie ook pagina projecten.

Wij zijn er trots op dat wij deze Jaguar nu mogen aanbieden aan de volgende liefhebber. Voor diegene die een XK150 coupé in top concoursstaat zoekt nemen wij graag alle tijd voor een bezichtiging en uitgebreide proefrit.

Kijk op de pagina afgeronde projecten voor meer restauratiefoto’s

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

EZ powersteering
Kuipstoelen
Lendesteunen
Wortelnoten dashboard
Usb +12 Volt aansluiting
Druppellader aansluiting
Massa onderbreker
Opbergvak tussen stoelen
Hightorque startmotor
123 elektronische ontsteking

Aluminium radiator
Elektrische koelfan
RVS uitlaatsysteem
Coopercraft remmen
Chrome spaakwielen
Aluminium brandstoftank
Wisselstroomdynamo
Motolita stuurwiel
Rolgordels
Evans koelvloeistof

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.