Jaguar F-Type Project 7

Specificaties

Prijs€ 239.500,–
Kilometerstand450 km
Bouwjaar2016
Aantal geproduceerd250
StatusBeschikbaar
MotorV8 supercharged
Vermogen575 pk
Motornummer
Motor inhoud5.0 liter
TransmissieAutomatisch
ChassisCabriolet
Kleur exterieurZwart metallic
Kleur interieurZwart leder
WielenLichtmetaal
Chassisnummer

Jaguar F-Type Project 7

In de zomer van 2013 werd door Jaguar een bijzonder prototype gepresenteerd tijdens het Goodwood Festival Of Speed. Het ging om de zogenaamde F-Type Project 7, een eerbetoon aan de 7 LeMans overwinningen die Jaguar in de jaren 50 behaalde. De “special vehicles operation” (SVO) afdeling van Jaguar bouwde er slechts 250 die werden uitgeleverd in 2016 toen de legendarische D-Type zijn zestigste verjaardag vierde.

Dit is niet zomaar een F-Type! De 5.0 liter V8 heeft standaard al geen gering aantal pk’s, maar in de Project 7 werd dit naar 575 pk gebracht. Het dak kwam volledig te vervallen en de voorruit werd met 30 mm verlaagd. Achter de bestuurder werd de kenmerkende “D-Type” bult toegevoegd en de voorbumper, spoiler, diffuser en velgen werden aangepast. SVO ontwikkelde voor de 8-traps quickshift transmissie en het electronic active diff een aangepaste afstemming waardoor een acceleratie van 0-100 km in 3.9 seconden mogelijk was. De topsnelheid is begrensd op 300 km/h. De aluminium carrosserie weegt 80 kg minder dan de standaard F-Type en de achterklep, motorkap, louvres, powervents in de voorspatborden en de spiegelkappen zijn van carbon.

Als extra uitrusting is er een “Bimini” dak, kuipstoelen, vierpuntsgordels en twee bijpassende helmen in identieke kleurstelling als de auto. Er zijn slechts twee Project 7’s nieuw op Nederlands kenteken afgeleverd. Met de ene wordt gereden maar deze auto werd na aflevering toegevoegd aan een collectie. Met slechts 450 km is dit exemplaar nog fonkelnieuw en deze zeer exclusieve Jaguar is een waardevolle aanvulling op elke collectie.

Ik ben geΓ―nteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.