Honda S800

Specificaties

Prijs€ 39.500,–
Tellerstand
Bouwjaar06 1969
Aantal geproduceerd11.536
StatusBeschikbaar
Motor4 cilinder
Vermogen70 pK
Motor inhoud800 cc
TransmissieHandgeschakeld
Opmerkingen
ChassisCoupé
Kleur exterieurRood metallic
Kleur interieurZwart
Wielen13 inch stalen velgen
Chassisnummer

Honda S800 MK2 coupe

Wat een leuke en unieke vondst! Wederom hebben wij een Honda S800 aan kunnen kopen, en deze keer ook nog met een bijzonder verhaal. We mogen rustig stellen dat we een zwak hebben voor deze auto’s, reeds meer dan tien exemplaren hebben we binnen gehad waarvan meerdere door ons gerestaureerd.

We hebben deze rode auto via een tip binnen het Honda netwerk gevonden en aan kunnen kopen. Het betreft hier de laatste S800 die in Nederland op kenteken is gezet. In 1969 is hij door de Nederlandse Honda importeur nieuw aangekocht bij een dealer in Frankrijk. Aansluitend heeft hij twee jaar bij Honda in Ridderkerk in de showroom gestaan. Uiteindelijk werd de auto door de magazijnman aangekocht en die heeft hem lange tijd in bezit gehad. Na die vele jaren gebruik werd besloten om hem helemaal uit elkaar te halen en te restaureren. Zover mocht het echter niet komen want tijdens dit proces overleed de eigenaar. Nadat het project een aantal jaar in stalling had gestaan werd dit aangekocht door een lid van de Nederlandse S800 club. Deze heeft de auto volledig gerestaureerd tot in nieuwstaat mogen we wel stellen. De body werd volledig gezandstraald en goed behandelt. Aansluitend in een drielagen systeem rood afgespoten waardoor de auto zijn intens rode kleur heeft. Ook het chassis werd gezandstraald en geheel technisch nieuw opgebouwd. Niets werd overgeslagen en uiteraard werden ook de motor en versnellingsbak geheel gereviseerd. Omdat de auto in zo’n goede staat verkeerde voordat met de restauratie werd gestart is hij uiteindelijk met heel veel originele onderdelen terug opgebouwd. Alleen tapijt, binnenhemel, en stoelbekleding werden vervangen.

Het resultaat mag er zijn! Deze S800 staat klaar voor de nieuwe eigenaar in hele mooie staat en met nog geen kilometers gereden na de restauratie. Wij nodigen u graag uit om hem te komen bekijken in onze showroom en laten dan ook het fantastische motorgeluid aan u horen. Kippenvel gegarandeerd vanwege de hoogtoerige Japanse strijdkreet die deze kleine pocket rocket produceert. Vanwege de lage aantallen die in Europa zijn verkocht is het ook nog eens een zeldzame verschijning en een zeer waardevaste investering.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.