Heynsdyk 2500 SF cabriolet

Specificaties

Prijs€ 42.500,–
Kilometerstand
Bouwjaar15-05-1985
Aantal geproduceerd17
StatusBeschikbaar
Motor4 cilinder
Vermogen163 Pk
Motornummer
Motor inhoud2500 cc
Transmissie5 versnellingen
ChassisCabriolet
Kleur exterieurGrijs
Kleur interieurBruin leder
WielenLichtmetaal 19 inch
Chassisnummer

Heynsdyk 2500 SF cabriolet

In 2010 werd door ing. Ronald Heijnsdijk het nieuwe Nederlandse automerk Heynsdyk opgericht. Als basis voor deze roadster werd een Porsche 944 gebruikt. De originele body werd gestript en chassis en bodemplaat werden bij Heynsdyk in Eindhoven gemodificeerd. De klant had daarna de keuze om de gehele auto bij Heynsdyk te laten bouwen of dit proces zelf op zich te nemen. Door het gebruik van de Porsche 944 aandrijflijn en het verlies van 400 kg gewicht ten opzichte van het origineel ontstond een lichtgewicht zeer strak sturende sportwagen. De productiekosten waren dermate hoog dat deze de vraagprijs van Heynsdyk overstegen, waardoor na 2 jaar en niet meer dan een stuk of 17 gebouwde exemplaren failissement werd aangevraagd. Dit maakt een Heynsdyk een zeldzame verschijning.

Dit exemplaar is door de eigenaar zelf, maar met hulp van Ronald Heijnsdijk gebouwd op basis van een 1985 944. De donorauto werd uit Duitsland geimporteerd en heeft 176.000 km gelopen. Het originele onderhoudsboekje is aanwezig en is volledig afgestempeld. Bij minder weer kan met de demontabele hardtop worden gereden en er is keuze uit een volledige (hoge) voorruit of een lage aeroscreen waardoor de auto een nog meer hardcore roadster wordt. Tijdens de introductie werd de auto bekroond met de tweede prijs in de catagorie innovatie tijdens de Dutch Design week en werd ook lovend door de pers ontvangen. Dit blijkt tijdens een proefrit; overal waar je (langs) komt trekt de auto alle aandacht en krijgt hij opgestoken duimen.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.