Excalibur Phaeton 4 cabriolet

Specificaties

Prijs€ 69.500,–
Tellerstand23.897 mijl
Bouwjaar02 1982
Aantal geproduceerd19
StatusBeschikbaar
MotorV8
Vermogen
Motor inhoud5 liter
TransmissieAutomatisch
Opmerkingen
ChassisCabriolet
Kleur exterieurWit
Kleur interieurLeder beige
Wielen15 inch chrome spaakwielen
Chassisnummer

Excalibur Phaeton 4

De Excalibur is de enige handgemaakte luxe auto die is gebouwd in Amerika. Het merk maakte auto’s die werden vervaardigd op basis van de allerbeste kwaliteit. Vrijwel alle Excaliburs die ooit gebouwd zijn rijden nog steeds. De auto is van begin af aan met de hand vervaardigd en het betreft geen massa geproduceerde auto.

Het model is duidelijk geïnspireerd op de Mercedes Benz SSK uit 1927-1928 en was de eerste replica in de VS. Het eerste model had een handgemaakte carrosserie van glasvezel die werd gecombineerd met een Studebaker-chassis en aandrijflijn. Nadat het oorspronkelijke bedrijf in 1986 faalde, werd de Excalibur verschillende keren nieuw leven ingeblazen.

Het merk is de ook enige Amerikaanse autofabrikant die als basis een cabriolet bouwde. Alle andere Amerikaanse cabrioletten zijn oorspronkelijk gebouwd als hardtops. Ze werden vervolgens bewerkt door onafhankelijke carrosseriebouwers. Het uitlaatsysteem, grill en alle metalen bekleding zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Het dashboard is ook met de hand vervaardigd van ingevoerd Zebrano hout.

De Excalibur Phaeton is een exclusief model. Van dit model rijden er in de wereld maar negentien rond. De productie vond plaats in Milwaukee, Wisconsin en is gebaseerd op de Mercedes-Benz SS uit 1928. Het eerste prototype werd vertoond in 1963. De carrosserie was gemonteerd op een Studebaker-chassis, aangedreven door een 5362 cc 290Pk V8 Chevrolet-motor.

Het exemplaar dat wij u namens de eigenaar aan mogen bieden is afkomstig uit 1982 en is in 2014 naar Nederland gekomen, vanaf die tijd heeft hij dezelfde eigenaar gehad. Altijd keurig onderhouden en nog altijd in hele mooie conditie. Met slechts 19 exemplaren gebouwd behoort de Phaeton tot een exclusief gezelschap.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.