AC Cobra recreation

Specificaties

Prijsโ‚ฌ 99.000,–
Kilometerstand6701 km
Bouwjaar4 1969
Aantal geproduceerd
StatusBeschikbaar
MotorV8 “stroker”
Vermogen475 pk
Motornummer
Motor inhoud383 cui
TransmissieHandgeschakeld
ChassisCabriolet
Kleur exterieurBlauw metallic
Kleur interieurBruin leder
WielenHalibrand 17 inch
Chassisnummer

AC Cobra recreation

Deze machtige AC Cobra recreation is met de hand gebouwd door het Engelse Gardner Douglas. Deze firma is opgericht in 1990 en staat bekend om de hoge kwaliteit recreations welke ze leveren.

De auto die wij aan mogen bieden is een bijzonder exemplaar. Om te beginnen is de datum eerste registratie 1969 waardoor er op deze auto geen belasting meer betaald hoeft te worden. Ook geldt er geen APK plicht. De polyester body is prachtig strak en voorzien van hoge kwaliteit donkerblauw metallic spuitwerk. Het bruine leer contrasteert hier mooi bij. Maar het echte spektakel zit in de techniek. De 6.3 liter door E.D.A. gebouwde Chevrolet motor is gekoppeld aan een heavy duty Tremec vijfversnellingsbak en is opgebouwd met o.a. Edelbrockmanifold, headers, Mallory ontsteking, Holley carburateur, alu valve covers en poelies, Cola-pro series steel crankshaft, stroker steel rods, J.E. leightweight pistons, Brodix track alloy cylinder heads, Herbert Rollez camshaft & valve train etc. etc. Dit is duidelijk geen auto voor watjes!

In een later stadium werd de auto bij Gardner Douglas nog eens onderhanden genomen waarbij het chassis werd verstevigd en voorzien van double wishbone suspenion met alu-race uprights. Verder werden de remmen, versnellingsbank, aandrijfassen, rollbar, koelsysteem, besturing en nog veel meer aangepast. Deze auto moet echt werden gezien en gehoord. Het is een echte “eyecatcher” en een auto voor een ware liefhebber.

Ik ben geรฏnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.