AC Cobra “Autokraft”

Specificaties

Prijs€ 179.500,–
Kilometerstand393 km
Bouwjaar1989
Aantal geproduceerd480
StatusBeschikbaar
MotorV8
Vermogen
Motornummer
Motor inhoud5 liter
TransmissieHandgeschakeld
ChassisCabriolet alu body
Kleur exterieurZwart
Kleur interieurZwart leder
Wielen
ChassisnummerBouwnummer AK 1298

AC Cobra “Autokraft”

Deze mighty Cobra is er één die gebouwd is door het Engelse Autokraft, genaamd de Autokraft MKIV. Voorzien van een 302 CU Ford V8, Borgwarner T5 transmissie en een onafhankelijke ophanging. In 1986 kocht Autokraft AC Car en mocht daarmee gebruik maken van de naam AC. Deze Cobra met bouwnummer AK1298 werd gebouwd in 1989 en geleverd aan de eerste eigenaar in New York. In 1996 werd de auto vervolgens verkocht aan een Oostenrijkse eigenaar.

Toen de huidige (eveneens Oostenrijkse) eigenaar hem kocht had de auto 10.000 km op de teller staan. Deze besloot hem serieus onder handen te nemen en behoudens een “bare metal respray” en ombouw naar een 427, werd ook de motor onder handen genomen. Deze kreeg Edelbrock aluminium cilinderkoppen, een nieuwe nokkenas, carburateur en een nieuw uitlaatsysteem. De achterlichten werden veranderd, evenals de voorruit, spiegels en dashboard met Smiths instrumenten.

Het resultaat is verbluffend! De bouwkwaliteiten en afwerking behoren tot de hoogste in dit segment. En rijden met deze supercar gaat met een ongehoord gemak. Wij zijn van mening dat deze Cobra tot één van de mooiste en beste behoort dit op de markt wordt aangeboden.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.