"vakmanschap onderscheidt zich"

Nout Classic Cars B.V.
Watertoren 14 
3247 CL  DIRKSLAND 
Tel: +31 (0)6 54 65 68 99
info@noutclassiccars.nl
Bezoek showroom alleen op afspraak

Wij zoeken klassiekers en oldtimers! Ook consignatieverkoop.

Nout Classic Cars B.V.

BMW 700 SPORT

 

liefhebbers van auto’s met race historie opgelet!

Deze unieke BMW 700 sport is in 1961 afgeleverd in Italië aan de heer Paolini en werd in 1964 aangepast voor de racerij. Van 1964 tot 1967 is de auto geclassificeerd voor het Italiaanse Turismo 700 kampioenschap en werd bereden door de coureurs Mario Moscatelli en Lanfranco Caneschi. Er werd deelgenomen aan vele races met klinkende namen zoals bijvoorbeeld de Coppa Galenga Roma, Trofeo San Remo, Coppa A.C. Bologna Imola, Vallelunga Roma etc. etc.

Deze prachtige racehistorie is zeer zorgvuldig gedocumenteerd. Vele foto´s van toen zijn aanwezig en ook is deze auto genoemd in de Italiaanse bladen; Autosprint en Auto Italiana. De Sport uitvoering had ruim de helft meer vermogen ten opzichte van de standaard uitvoering en was vreselijk snel voor die tijd. Dit dankzij een gewichtsvermindering van 50 kilo en twee Solex valstroomcarburateurs. Het was de eerste auto die in staat was de snelle Abarth’s te verslaan. De 700 Sport is in het verleden compleet gerestaureerd en technisch gereviseerd. De restauratie is met oog voor detail en zéér zeker originaliteit uitgevoerd. De carrosserie verkeert in een bijzonder fraaie conditie. De passingen van het plaatwerk zijn goed en de onderzijde is vrij van roest.

Unieke BMW 700 Sport met een nog veel bijzondere historie. Uitermate geschikt voor vele historische rally’s!

U kunt de foto’s vergroten door ze aan te klikken.

© Copyright 2015 Nout Classic Cars. Deze site wordt gehost door Digiad Webdesign en Hosting.
Alle foto's, logo's en tekst op deze website zijn eigendom van Nout Classic Cars B.V. en kopiëren en/of verspreiden is strafbaar! Privacyverklaring klik hier