"vakmanschap onderscheidt zich"

Nout Classic Cars B.V.
Watertoren 14 
3247 CL  DIRKSLAND 
Tel: +31 (0)6 54 65 68 99
info@noutclassiccars.nl
Bezoek showroom alleen op afspraak

Wij zoeken klassiekers en oldtimers! Ook consignatieverkoop.

Nout Classic Cars B.V.

TE KOOP: MASERATI KHAMSIN 1978

Er zijn slechts 430 stuks van deze “grand tourers” gebouwd en slechts zelden komt er een exemplaar op de markt waarvan de historie zo compleet en goed onderbouwd is als deze.

Chassisnummer 1242 verliet de fabriek op 15 maart 1978 richting de Amerikaanse Maserati importeur. Afgewerkt in de bijzondere kleur “Oro Kelso” (Kelso is vernoemd naar een beroemd renpaard) met “Senape” (mostert) interieur en uitgevoerd met vijfversnellingsbak. De auto werd ingezet voor media doeleinden waaronder een artikel in Sportscar Graphic en een fotoshoot met filmster Judy Landers. Aansluitend werd de auto geleverd naar een dealer in San Fransisco waar de opmerkelijke Blaupunkt Berlin “stalk radio” met microfoon werd ingebouwd. In januari 1979 kwam hij uiteindelijk in handen van de eerste eigenaar Michael Broughton uit Salem – Oregon.

Nadat hij een aantal keren van eigenaar is veranderd (allen bekend) is hij in de lente van 2002 geïnspecteerd door Marc Sonnery, oprichter van het Maserati Khamsin register. Uiteindelijk kocht deze Maserati expert hem in april 2004. In dat jaar werden ook de USA bumpers omgebouwd naar Europees model. Toen Sonnery terug verhuisde naar Europa bleef de Khamsin achter om in 2007 verkocht te worden aan een echtpaar in Laguna Beach.

In 2014 kwam de auto uiteindelijk naar Nederland waar deze in 2015 in handen kwam van een verzamelaar. Die bracht hem bij ons om hem uitvoerig onder handen te laten nemen. Wij hebben de body vanaf kaal plaatwerk overgespoten en hebben het interieur volledig gereconditioneerd, met behoud van het originele leer. Ook hebben wij de velgen gestraald, gespoten en nieuwe banden gemonteerd. Ook is er een complete RVS uitlaatsysteem gemaakt door specialist EPS en hebben wij de techniek onder handen genomen. Van al deze werkzaamheden is een uitgebreid dossier met foto’s en facturen aanwezig. Tevens komt de auto met een enorm dossier met alle service- en instructieboekjes en werkplaatshandboeken. Tevens zijn er ook talloze foto’s en items uit de historie van de auto aanwezig.

Optisch en mechanisch in uitmuntende staat en een unieke waardevaste aanvulling voor elke collectie!

Prijs: € 179.500,00

U kunt de foto’s vergroten door ze aan te klikken.

© Copyright 2015 Nout Classic Cars. Deze site wordt gehost door Digiad Webdesign en Hosting.
Alle foto's, logo's en tekst op deze website zijn eigendom van Nout Classic Cars B.V. en kopiëren en/of verspreiden is strafbaar! Privacyverklaring klik hier