Peugeot 205 rallye

Specificaties

Prijs€ 28.500,–
Tellerstand47.988 km
Bouwjaar05 1990
Aantal geproduceerd30.111
StatusBeschikbaar
Motor4 cilinder
Vermogen103 pK
Motor inhoud1.3 liter
TransmissieHandgeschakeld
Opmerkingen
ChassisHatchback
Kleur exterieurWit
Kleur interieurZwart
Wielen13 inch staal
Chassisnummer

Peugeot 205 rallye

Met veel plezier mogen wij u deze “hot hatch“ aanbieden, de Peugeot 205 Rallye! Slechts 2 jaar geproduceerd en met recht een collectors item te noemen. Zeker in het geval van deze auto die een uniek lage kilometerstand heeft van slechts 48000 km, en de zeer uitvoerige historie en documentatie die aanwezig is.

Geleverd als goedkoper alternatief voor de GTI, brengt deze Peugeot maar liefst 70 kg minder gewicht op de weegschaal. De 103 pk zware motor levert in de slechts 794 kg zwaar wegende auto meer dan voldoende prestaties en maakt het tot een ware stuurmans auto.

Typische kenmerken zijn de 13 inch stalen velgen, de hoekige spatbord verbreders, de kenmerkende witte kleur, het sobere interieur met minimale geluidsisolatie, en de dubbele weber carburateurs.

Ons exemplaar werd voor het eerst op naam gezet in Mei 1990 in het zonnige Spanje, waar de in Granada woonachtige mijnheer Gimenez de eerste eigenaar werd. Na vele jaren eigenaar te zijn geweest verkocht hij de auto door aan een eveneens in Spanje woonachtige Engelsman, waarna de Peugeot uiteindelijk in 2022 in Nederland terecht gekomen. Nu na 34 jaar heeft hij slechts 48000 km gereden, allen volledig gedocumenteerd.

De Rallye is nog altijd in geheel originele staat en rijdt nog altijd zoals een hot hatch hoort te rijden! Bijzonder strak sturend en verassend snel met de motor in het juiste toerenbereik. Bij aankomst in Nederland werd de motor afgesteld bij specialist Bas Autoservice in Lichtenvoorde.

Laat u zich de kans niet ontnemen om eigenaar te worden van deze ontzettend leuke straatraket, elke kilometer is een plezier en bijkomend voordeel is dat dit model ook meermalen is getipt als investeringsobject met verwachte waarde stijging.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.