Jaguar XK140 DHC 1956

Specificaties

Prijs€ 129.500,–
Kilometerstand
Bouwjaar1956
Aantal geproduceerd2310
StatusBeschikbaar
Motor6 cilinder
Vermogen210 pk
Motornummer69433-8S
Motor inhoud3400 cc
TransmissieHandgeschakeld +overdrive
ChassisCabriolet
Kleur exterieurDonkerblauw
Kleur interieurRood leder
Wielen16 inch chrome spaakwielen
ChassisnummerS819140

Jaguar XK140 DHC 1956

Deze Jaguar XK140 DHC is uitgevoerd in een bijzonder mooie kleurencombinatie en heeft na zijn volledig body-off restauratie slechts 5000 km gereden. Afkomstig uit Californië werd deze auto in 2012 door de huidige eigenaar ingevoerd. Direct werd gestart met een totaalrestauratie die compleet werd uitgevoerd door een toonaangevend Nederlands restauratiebedrijf. Body en chassis werden van elkaar gescheiden en tot kaal metaal gezandstraald. De body werd waar nodig voorzien van nieuwe plaatdelen en professioneel geplaatwerkt. Hierbij werd veel aandacht besteed aan de passingen van alle delen. Aansluitend werd hij, na te zijn teruggeplaatst op het chassis, strak gemaakt en afgelakt in Indigo Blue. Het chassis werd voorzien van epoxy primer en zijdeglans zwarte chassis lak. Alle losse delen ondergingen dezelfde behandeling. Aansluitend werd het chassis geassembleerd met nieuwe delen en verzinkte bouten en moeren. Alle techniek werd compleet gereviseerd en na de opbouw van de auto werd de auto voorzien van een nieuw donkerrood met blauw interieur en blauwe mohair softtop met kaphoed.

Het resultaat mag er zijn en na slechts 5000 km gereden te hebben na restauratie, mogen wij u deze auto aanbieden. De kwaliteit van de restauratie blijkt zeker uit de manier waarop deze Jaguar rijdt. De motor levert dankzij de originele C-type cilinderkop 210 PK en gekoppeld aan een versnellingsbak met overdrive zorgt dit voor een zeer soepel rijdende auto. Dankzij de comfortabele softtop en draairamen is dit type XK zeer snel te openen en sluiten. Kortom, de ideale reisgenoot voor mooie trips in alle seizoenen!

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

C-type cilinderkop

Overdrive

Chrome spaakwielen met Michelin banden

RVS uitlaatsysteem

Massa onderbreker

Moderne wisselstroomdynamo

Moto-lita stuurwiel

Chrome randafwerking langs cabrioletkap