Jaguar MK V DHC rhd 1950

Specificaties

Prijs€ 79.500,–
Kilometerstand1965 (na restauratie)
Bouwjaar1950
Aantal geproduceerd685
StatusBeschikbaar
Motor6 cilinder lijn
Vermogen
MotornummerT9633
Motor inhoud3500 cc
TransmissieHandgeschakeld
ChassisCabriolet
Kleur exterieurCrème
Kleur interieurRood leder
WielenStaal
Chassisnummer647242

Jaguar MK5 DHC rhd

Wederom hebben wij zo’n chique Jaguar MK5 DHC in de verkoop mogen krijgen. Ditmaal een rechts gestuurd exemplaar met handgeschakelde versnellingsbak.

In augustus 1950 werd deze Jaguar als links gestuurd exemplaar verscheept naar Jaguardealer Hornburg in Amerika. Dit was één van de 577 links gestuurde. In 1990 werd de auto gekocht door de Engelsman Willy O’Donell. Deze startte een restauratie die vele jaren zou duren en maakte er tegelijk een rechtsgestuurde versie van. Een uitgebreid restauratieverslag met vele correspondentie, foto’s en rekeningen is aanwezig waar uit blijkt dat hij niet over één nacht ijs is gegaan. In totaal is er 10 jaar aan gewerkt.

De huidige eigenaar heeft de auto in 2020 aangeschaft met het plan om de auto voor trouwerijen in te zetten. Zover is het niet gekomen waardoor wij dit fraaie exemplaar aan mogen bieden tegen een uiterst aantrekkelijke prijs.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.