Jaguar E-Type 4.2 OTS 1966

JAGUAR E-TYPE 4.2 OTS 1966

body-off gerestaureerd en in topconditie!

Deze E-Type is door ons aangekocht en in de afgelopen 3 jaar volledig in eigen beheer gerestaureerd. Afkomstig uit Californië waar hij in 1982 met een motorstoring aan de kant is gezet.
Toen de auto uit elkaar werd gehaald wisten we niet wat we zagen. De totale body was compleet roest- en schadevrij. Nergens is aan deze auto iets vervangen wegens roest en dit is bijvoorbeeld zichtbaar aan de originele puntlassen.
Het enige dat wij hebben vervangen zijn de footwells in de bodem omdat deze waren ingedeukt. De auto had slechts eenmaal een simpele respray gehad en achter alle delen was de originele laklaag nog aanwezig en intact. De kleurencombinatie, welke bevestigd wordt door het heritage certificaat, is simpelweg uniek mooi: Opalescent dark green metallic met suède groen interieur.
De auto is geheel ontlakt en daarna tegen roest beschermd met een KTL behandeling. Werkelijk alles is tot de laatste bout uit elkaar geweest en gereviseerd. Alle techniek, motorrevisie, achterasrevisie, versnellingsbakrevisie etc. etc., niets is aan het toeval overgelaten. Tijdens de revisie van het differentieel hebben we gelijk een nieuwe cardan met lange overbrengingsverhouding gemonteerd.
Het interieur is custom build door een toonaangevend Nederlands bedrijf met gebruikmaking van de beste kwaliteitsmaterialen. Bij de auto wordt tevens een originele fabriekshardtop in de kleur van de auto geleverd. Ook is een uitgebreid dossier met facturen en foto’s van de restauratie aanwezig.
Wij rijden de auto zelf in over een periode van 500 – 1000 kilometer en leveren hem af aan de eerste eigenaar na restauratie met volledige garantie.

Prijs: op aanvraag

U kunt de foto’s vergroten door ze aan te klikken.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.