Austin Healey 3000 “S” Chatham

Specificaties

Prijs€ 114.000,–
Kilometerstand11762 km
Bouwjaar1961
Aantal geproduceerd
StatusIn prijs verlaagd
Motor6 cilinder
Vermogen
Motornummer
Motor inhoud3 liter
Transmissie4 versnellingsbak +overdrive
ChassisCabriolet met hardtop
Kleur exterieurGroen
Kleur interieurRood leder
Wielen15 inch aluminium Dunlop
Chassisnummer

Austin Healey 3000 “S” Chatham

John Chatham is een vermaarde Healey coureur, restaurateur en liefhebber van Austin Healey’s. Hij racete één van de beroemdste Healey’s “DD300” op alle bekende circuits tegen coureurs als Sterling Moss en Timo Mäkinen voor 40 jaar. Afgeleid van de DD300 werden door hem een aantal bighealey’s geprepareerd, de 3000 S.

Dit exemplaar is nummer 3 in de rij en is recent opgebouwd. Oorspronkelijk een BT7 “tricarb” waarvan het chassis is verstevigd, de ophanging is aangepast en de techniek werd aangepast in Chatham-style. Motor met een 300 graden nokkenas, volledig gebalanceerd onderblok, gemodificeerde cilinderkop, aluminium spatborden met “vents”en “6 branch” uitlaatspruitstuk, hardtop, Dunlop wielen en nog veel meer upgrades.

Hoewel dit een serieus snelle Healey is, is hij ook zeer geschikt voor een rit op zondagmiddag. De Chatham Healey’s zijn slechts zelden te koop en zijn een zeer waardevaste investering. Een echt unieke Healey, gebouwd door één van de meest illustere karakters uit de geschiedenis van dit merk.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.