Austin Healey 3000 MK1 BT7 1960

Specificaties

Prijs
Kilometerstand10457 mijl
Bouwjaar1960
Aantal geproduceerd
StatusVerkocht
Motor6 cilinder
Vermogen132 pk
Motornummer
Motor inhoud2912 cc
TransmissieHandgeschakeld, vijf versnellingen
ChassisCabriolet
Kleur exterieurBlauw
Kleur interieurBordeaux rood leader
WielenChrome spaakwielen
ChassisnummerHBT7L11423

Austin Healey 3000 MK1 BT7 1960

We bieden deze Healey aan in een prachtige kleurcombinatie: donkerblauw over wit, gecombineerd met een donkerrood leder interieur. Een mohair softtop en aluminium sideframes maken het geheel af.

De auto werd vanuit Amerika geïmporteerd en daarna uitvoering gerestaureerd. Een fotoreportage van de restauratie is bij ons aanwezig, evenals een heritage certificaat waaruit blijkt dat de auto zijn originele “matching number” motor nog heeft.

Recent is de techniek nog uitvoering ge-upgrade vanwege de wens van de eigenaar om deel te nemen aan tourrally’s. Er zijn o.a. een Getrag vijfversnellingsbak en een gescheiden remsysteem geplaatst. Ook werden er verstralers en carterbescherming geplaatst. De originele bumpers zijn nog aanwezig. Opvallend is de passing van de carrosseriedelen en de kwaliteit van het spuitwerk, waaruit blijkt dat de restauratie zeer professioneel is uitgevoerd. Optisch en technisch verkeert deze Healey dan ook in uitmuntende conditie en staat de auto garant voor nog vele jaren rijplezier.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Getrag vijfversnellingsbak

Gescheiden remsysteem

Chrome 72-spaaks velgen

Mistlampen/verstralers

Facet brandstofpomp

Aluminium kleppendeksel

Elektronische ontsteking

Wisselstroom dynamo