Austin Healey 100/4 BN1

Specificaties

Prijs€ 98.500,–
Kilometerstand8826 mijl
Bouwjaar1953
Aantal geproduceerd
StatusBeschikbaar
Motor4 cilinder
Vermogen
Motornummer
Motor inhoud2600 cc
TransmissieHandgeschakeld
ChassisCabriolet
Kleur exterieurHealey Grey
Kleur interieurBlauw leder
WielenGespoten 15 inch spaakwielen
ChassisnummerBN1145421

Austin Healey 100/4 BN1

Over een originele Healey 100/4 gesproken! Dit exemplaar is er één in een conditie die je maar zelden tegenkomt. Een originele RHD (right hand drive), waarvan er maar een handvol zijn gemaakt omdat het merendeel van deze vroege auto’s werd verscheept naar de USA. Voorzien van zijn originele logboek waarin 7 geregistreerde eigenaren. Tevens uniek is de originele Engelse registratie OAC 381 op naam van de “Donald Healey Motor Corporation”, waarbij OAC de originele “Healey Works prefix” is! Tal van unieke features op deze auto zoals afwijkende voorste spatbordranden, afwijkende transmissietunnel, dashboard uit 2 delen en uit aluminium, aluminium kofferdeksel, lichtgewicht achteras, afwijkende softtopconstructie en stoelen met grijze i.p.v. witte piping. Ook bijzonder is de kleur, een non-metallic versie van het beroemde Healey ice blue genaamd Healey grey. Research bracht aan het licht dat dit een speciale limited order kleur is welke na de eerste batch Healeys al snel niet meer werd gebruikt.

In het originele logboek staat vermeld dat de motor in 1969 werd vervangen door een “factory replacement” en deze motor zit nog altijd in de auto. De totale auto werd over een periode van de laatste 4 jaar uitvoerig gerestaureerd. Nu volledig in topstaat en klaar voor gebruik. Nog altijd UK registered met OAC 381 en voorzien van bodynummer 400, “the last of the first batch”.

Laat u de kans niet voorbij gaan om in het bezit te komen van deze bijzondere auto welke wij nu aanbieden tegen een zeer interessante prijs!

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.