Nieuwsbrief

Audi 200 V8 quattro Procar

Specificaties

Prijs€ 39.500,–
KilometerstandNVT
Bouwjaar1991
Aantal geproduceerd
StatusBeschikbaar
MotorV8
Vermogen250 PK
Motornummer
Motor inhoud
TransmissieHandgeschakeld
ChassisSedan
Kleur exterieurwit
Kleur interieur
WielenLichtmetaal
Chassisnummer

Audi 200 V8 quattro Procar

Een eerbetoon aan de zeer sympathieke en in de Belgische autosport alom gewaardeerde Philip Verellen. Zo kunnen we deze spectaculaire Audi V8 het best omschrijven. Verellen startte zijn carrière in 1986 toen hij het BELGA stuurwiel voor jonge talenten won. Na diverse omzwervingen in diverse race-klasses werd hij in 1990 ingelijfd bij het BELGA Auditeam. Strijdend in het Procar kampioenschap met de Audi V8 behaalde hij in het eerste jaar 3 overwinningen en werd hij vierde in het kampioenschap. In 1991 kwam de bekroning met de titel van Belgisch kampioen Procar.

In 2012/2013 werd deze Audi door Paul Verellen (Philips broer) compleet gerestaureerd naar originele specificaties met behulp van het Juma BMW team waarvoor Philip had geracet. Het was nimmer de bedoeling om de auto in te zetten voor races, maar hij is volledig race-klaar. Slechts een paar keer per jaar netjes opgewarmd en gebruikt, onder andere voor een artikel over de BELGA auto’s. Een auto voor de echte liefhebber en een unieke kans om deze iconische Audi V8 in te zetten voor bijvoorbeeld een trackday.

Ik ben geïnteresseerd, neem svp contact met mij op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Te veel inschrijvingen voor dit e-mailadres.